LaCie-opslag en iPad van de 10e generatie

LaCie-opslagapparaten met Thunderbolt kunnen niet worden gebruikt met een iPad van de 10e generatie. Bovendien kunnen sommige LaCie USB-opslagapparaten detectieproblemen ondervinden wanneer ze worden aangesloten op een iPad van de 10e generatie met een USB-C-poort. LaCie heeft een firmware-update uitgebracht die dit specifieke probleem verhelpt voor de hieronder vermelde apparaten.

Als u niet zeker weet welke generatie iPad u hebt, lees dan de informatie in 'Herken uw iPad-model'

De firmware-update is alleen nodig als u een of meer van de onderstaande apparaten gebruikt met een iPad van de 10e generatie. Hoewel er bij de firmware-update geen gegevens verloren gaan, kunt u het best toch een back-up van uw bestanden maken voordat u de update uitvoert.

De firmware-update is te vinden op de ondersteuningspagina van het apparaat.

Als het apparaat na de firmware-update nog steeds niet wordt gedetecteerd op de iPad van de 10e generatie, controleer dan of er voldoende stroom beschikbaar is en of de schijf een ondersteund bestandssysteem heeft.

Als de schijf in Windows exFAT is geformatteerd, wordt de toewijzingsgrootte mogelijk niet ondersteund. Probeer de schijf opnieuw te formatteren met exFAT op Mac of gebruik een toewijzingsgrootte tussen 128K en 1024K bij het formatteren in Windows. WAARSCHUWING: als u de schijf formatteert, worden alle gegevens gewist. Maak een back-up van alle gegevens voordat u het opslagapparaat formatteert.